GEHEIMZINNIGE WOUT VAN AERT MEERMAALS GESPOT OP ZWIFT

Wout van Aert heeft een belangrijke stap gezet in zijn revalidatie. De Belg van Visma | Lease a Bike – die hard ten val kwam in Dwars door Vlaanderen – werd de voorbije dagen meerdere keren gespot op trainingsplatform Zwift. Al doet Van Aert er vrij geheimzinnig over.

De voorbije dagen zijn er meerdere Zwift-ritten afgewerkt op zijn account, maar Van Aert besloot deze ritten uiteindelijk niet op Zwift of Strava te zetten. De laatste Zwift-rit die de 29-jarige Belg op openbaar heeft staan, dateert van 22 februari.

Op zijn Zwift-account is echter wel zichtbaar dat Van Aert daarna nog meermaals heeft gefietst: dit is namelijk gewoon openbaar. In de afgelopen dertig dagen heeft hij 142 (digitale) kilometers afgehaspeld, in een tijd van vier uur en 23 minuten. Aangezien Van Aert normaliter alles deelt op Zwift, lijkt hij de afgelopen dagen actief te zijn geweest.

Van Aert liet vorige week nog weten dat hij ‘op dit moment nog helemaal niet kan trainen’, maar lijkt nu toch serieuze stappen te zetten in zijn revalidatieproces. Een eerste deelname aan de Giro d’Italia komt wel te vroeg voor de klassiekerspecialist, door zijn zware valpartij in Dwars door Vlaanderen.

Hij brak zijn sleutelbeen, borstbeen en meerdere ribben, waardoor Van Aert ook al niet kon deelnemen aan zijn twee hoofddoelen van het voorjaar: de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. “Ik ben heel teleurgesteld dat ik ook mijn tweede grote doel (de Giro, red.) van dit seizoen moet missen. Maar op dit moment moet ik mijn gezondheid voorop stellen. Ik moet mijn lichaam de tijd geven op te herstellen.”

2024-04-16T12:58:53Z dg43tfdfdgfd