AJAX HOORT CHUBA AKPOM WENS VOOR TRANSFER NAAR PREMIER LEAGUE

Chuba Akpom is op weg naar de uitgang bij Ajax. Volgens Nigeriaanse media heeft de 28-jarige aanvaller duidelijk gemaakt dat hij na een seizoen alweer wil vertrekken bij de Amsterdamse club. Tijdens de winterse transferperiode kon Ajax Akpom al verkopen na interesse uit Engeland, Duitsland en Frankrijk. De Amsterdammers sloegen enkele aanbiedingen echter af en zodoende bleef de zomeraanwinst in de Johan Cruijff ArenA.

Tijdens de volgende transferperiode lijkt Ajax toch echt in te moeten stemmen met het vertrek van Akpom. De voormalig Engels jeugdinternational is niet tevreden met zijn huidige rol binnen de Amsterdamse club. Akpom kwam tot op heden 32 wedstrijden in actie voor Ajax, maar deed dat slechts 8 keer als basisspeler. Hij kwam in totaal 1218 minuten in actie en was daarin goed voor 13 doelpunten en 1 assist.

Akpom werd afgelopen zomer voor een vast bedrag van 12,3 miljoen euro door Ajax overgenomen van Middlesbrough. Deze transfersom kan middels bonussen nog oplopen tot 14,3 miljoen euro. Akpom tekende een contract tot medio 2028 bij Ajax en vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 10,2 miljoen euro.

Tijdens de winterse transferperiode was er volop belangstelling voor Akpom, maar Ajax wees diverse aanbiedingen af.

Nottingham Forest wilde de multifunctionele aanvaller huren met een koopoptie van liefst vijftien miljoen euro. De Amsterdammers wilden echter zeventien miljoen euro zien. Dit zorgde er onder meer voor dat geïnteresseerde clubs als VfB Stuttgart, Lille en Fulham zich ook terugtrokken.

Lees ook:

Ajax wil voormalig smaakmaker terughalen: Kelvin de Lang gespot in Spanje

De verwachting is dat clubs, die eerder al interesse hadden in de diensten van de spits, zich komende zomer opnieuw zullen melden bij Ajax. Het is niet bekend of de Amsterdamse clubleiding wederom zo hoog in de boom zal gaan zitten voor Akpom.

De verwachting is dat Ajax een vertrek van Akpom zal overwegen, daar de club de miljoenen aan transferinkomsten goed kan gebruiken voor de heropbouw van de selectie.

2024-04-16T15:09:24Z dg43tfdfdgfd